Ølfustager. Vi har Danmarks billigste fustager

Se vores super skarpe priser på fadøl lige her. Centrum – Måske landets billigste leverandør af fadøl. Ved større arrangementer på over 200 personer, laver vi gerne et godt tilbud til jer.

Book fadøl her!
Horsens øl depot

Teknisk forklaring om Fustager – Sådan virker en fustage med fadøl

Øllet i fustagerne er fuldstændig færdigt, når det fyldes ned i fustagerne. Det vil sige, at den mængde kulsyre der skal være i øllet allerede er tilføjet på forhånd i fustagen. Der er altså nøjagtigt det samme i fustagen, som der er i flasker og dåser.

CO2 fra kulsyreflasken blandes altså ikke ind i øllet, men bruges udelukkende til at skubbe øllet ud af fustagen.

Kulsyren presser ned på øllets overflade inde i fustagen. Herved presses øllet op igennem det lange tynde rør, som går fra toppen og næsten ned til bunden af fustagen.

Øllet løber herefter igennem en kølespiral (kølecoil) i ølkøleren og føres videre
frem, gennem en ølslange til udskænkningshanen.

Ølkøleren skal tilsluttes 230 Volt med jord.

Faktisk kunne man bruge mange andre gasser end kulsyre, f.eks. bare komprimeret luft, til at presse øllet ud med.

Der findes fadølsanlæg med indbyggede tryklufts kompressorer, hvilket betyder at man kan undvære kulsyreflasken.

Hvorfor er holdbarheden længere med kulsyre kontra trykluft anlæg?

Af hygiejniske grunde. Kulsyren er steril, hvorimod trykluft fra en indbygget kompressor i fadølsanlægget suger luft fra selve lokalet, hvor festen afholdes. Det betyder at holdbarheden på øllet nedsættes væsentligt. Øllet bør derfor drikkes samme dag som det tilkobles, hvis man lejer et anlæg med trykluft.

Ved brug af kulsyre ved rette tryk, sikrer man øllets oprindelige kulsyreindhold. Det vil sige at det bliver hverken fladt eller får for meget kulsyre. Vores anlæg er indstillet til brug ved alm. stuetemperatur.

Grunden til at en fadøl har en anden smagsoplevelse end en flaske eller dåse er, at den bliver skænket fra en fadøls hane. Dette giver mere skum, frigiver kulsyre, så fad øllen får en blødere smag. Desuden spiller den konstante temperatur også en stor rolle. En fadøl er altid ca. 5-6°C.

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Super service

Super service, fornuftige priser, og altid godt humør. Kan klart anbefales.

Kaspar • TrustPilot