Oktoberfest, Lederhosen og bayrisk ølfest

Oktoberfesten er den største ølfestival i hele verden. Den store tyske folkefest, som første gang så dagens lys i året 1810 på Theresienwiese i München , besøges nu årligt af mere end 6 millioner mennesker.

OKTOBER FEST SIDEN 1810

Hvornår blev den første Oktoberfest afholdt…?

Festen opstod da brylluppet mellem kronprins Ludwig og prinsesse Therese skulle fejres den 12. oktober 1810. Brylluppet medførte blandt andet et stort hestevæddeløb foran Münchens bymur den 17. Oktober 1810, og til glæde for byens befolkning blev det besluttet, at et sådant hestevæddeløb skulle finde sted hvert år på samme tid og dermed var traditionen til Oktoberfest grundlagt.

Oktoberfest i festtelt Horsens

Verdenskendt Oktoberfest siden 1900

De første år fik Oktoberfest overvejende en sportslig karakter, da kronprins Ludwig interesserede sig meget for det antikke Grækenland og derfor valgte at holde en fest i stil med de antikke olympiske lege.

Allerede tilbage i slutningen af det 19. århundrede udviklede festen sig til den nu verdenskendte Oktoberfest. Dens tidsmæssige varighed blev forlænget, og den skulle nu allerede begynde i september. Oktoberfesten i München bliver – år efter år – i større og større tal besøgt af udlændinge, hovedsageligt fra Italien, USA, Japan og Australien.

Lej et festtelt her!
Service-udlejning i horsens og omegn

Hvert år 6.000.000 gæster i München

Mange folkefester er opstået verden over med udgangspunkt i Oktoberfesten – de vel nok største efterligninger finder man i Canada med cirka 700.000 årlige besøgende og i Brasilien med cirka 600.000 årlige besøgende.

Oktoberfest er en årligt tilbagevendende ølfestival, og mange rejser til München kun for at opleve den. Oktoberfest holder til på Theresienwiesn, også kaldet “die Wiesn” i daglig tale, og festivalen varer som regel fra sidst i september til starten af oktober. I snit besøger 6 mio. mennesker oktoberfesten, hvor de drikker omkring 7 mio. liter øl i løbet af de 16 dage, som festivalen varer. 

Læs meget mere om Oktoberfest her

Bestil fadøl til festen her!

Festartikler og tyroler musik

Der blev for flere år siden mere og mere populært at afholde Oktoberfest til private arrangementer i Danmark. Med Centrum’s store udvalg af festartikler til Oktoberfesten, behøves du ikke længere rejse til verdens største ølfestival 2018. Nej som du kan se, er det nu muligt for danske ølentusiaster og feststemte mennesker, at holde Bayrisk ølfest i haven i ægte lederhosen, hvor i samtidig kan nyde, god tysk iskold fadøl fra hane, importeret af danske bryggerier. Læs mere her.

Oktoberfest 2022

Hvem kan synge som de millioner besøgende ved Oktoberfesten i München. Efter 10-12 fadøl er det ikke kun en tysker der synger med på den lokale Bayriske folkemusik. Det kan alle klare derefter.

Vil du afholde din egne Oktoberfest…?

Kontakt os på 75 62 24 80

God service

Det var let at finde frem til det vi skulle bruge.
Efter bestillingen aftalte vi at det skulle stilles i en lade som vi ville skrive CENTRUM på døren og at det var der det også skulle afhentes
“Opvasken det klarede de også til en billig pris”

Jørgen Andersen • TrustPilot